جستجو کردن

بررسی عملکرد کاتالیزور های چند منظوره در تصفیه آب

کاتالیزور های چند منظوره در تصفیه آب وظیفه بسیار ساده ای برعهده دارند. به طور کلی میتوان گفت که کاتالیزور های چند منظوره واکنش های شیمیایی را جهت ارتقای کیفیت آب و تسریع عمل اکسیداسیون در تصفیه آب بهبود میبخشند و در نتیجه آب با کیفیت تر و بهتری را در اختیار شما قرار میدهند. معمولا از این فناوری در بهترین دستگاه های نیمه صنعتی استفاده می شود که کیفیت آب خروجی به مقدار زیادی پر اهمیت است. آب یکی از حیاتی ترین عناصر طبیعی است که آلوده شدن آن باعث می شود استفاده از آن دشوار و خطرناک باشد. بنابراین نیاز به فناوری ها و تکنولوژی های روز دنیا جهت افزایش کیفیت آب بسیار بیشتر از گذشته است. اگر شما هم قصد دارید در رابطه با عملکرد کاتالیزور های چند منظوره در تصفیه آب اطلاعات بیشتری کسب کنید، حتما تا انتهای این مقاله همراه ما باشید.

 

چگونگی عملکرد و انواع کاتالیزور های چند منظوره در دستگاه

کاتالیزور های چند منظوره در تصفیه آب که حجم بالایی از آب تصفیه شده را در شبانه روز ارائه میدهند نقش مهم و پر اهمیتی دارند. معمولا کاتالیزور های چند منظوره شامل مواد و متریالی هستند که میتوانند چندین واکنش شیمیایی را به طور کاملا همزمان انجام دهند و کیفیت آب را بهبود ببخشند. اما این فرایند چگونه انجام میگیرد؟ روش های معمولی مانند تصفیه آب به روش اسمز میتواند تنها مقداری از آب را تصفیه نموده و بدون شک بخشی از آب تصفیه نشده باقی خواهند ماند. علت آن هم ناکارآمدی فیلتر های متعدد در تصفیه آب است‌. بنابراین در تصفیه آب های نیمه صنعتی از کاتالیزور ها به منظور از بین بردن آلودگی هایی استفاده می شود که به روش معمولی قابل حذف و نیستند. این کاتالیزور ها در حضور نور مرئی و یا فرابنفش فعال شده و با تولید رادیکال های آزاد انواع آلاینده ها را به مواد بی ضرر تبدیل میکنند. بنابراین کاتالیزور ها نقش اساسی را در تصفیه میکروبی و ضد باکتری آب برعهده دارند.

 

فرایند کاتالیز

 

انواع کاتالیزور های چند منظوره در تصفیه آب

در ادامه به بررسی انواع مدل های کاتالیزور میپردازیم

فتوکاتالیست ها

یکی از مهم ترین کاتالیزور های چند منظوره در تصفیه آب فتوکاتالیست ها هستند. فوتو به معنای نور است و این موضوع نشان میدهد که عملکرد این کاتالیزور وابسته به نور خواهد بود. به عبارت ساده تر فتوکاتالیست ها، کاتالیزور های نوری هستند که با استفاده از نور فعال شده و میتوانند انواع آلاینده های آلی و غیر آلی را تجزیه و نابود کنند. بنابراین با استفاده از این ویژگی در تصفیه آب ، میتوان کیفیت بالاتری را هنگام استفاده از شیر برداشت دستگاه شاهد بود. تیتانیوم دی اکسید یکی از معروف ترین و بهترین فتوکاتالیست های استفاده شد در دستگاه های تصفیه آب است.

کاتالیزور های زیستی

میکروارگانیسم ها و آنزیم ها مهمترین اجزای تشکیل دهنده این کاتالیزور ها هستند. کاتالیزور های چند منظوره زیستی در تصفیه آب ها تنها توانایی تجزیه آلاینده های آلی را دارند. این روش به دلیل کاربردی بودن در دستگاه های تصفیه آب های شهری با حجم های بالا مثل دستگاه تصفیه آب ادارات نیز استفاده می شود.

 

کاتالیزور های اکسیداسیون پیشرفته

رادیکال های آزاد اساس کار و عملکرد کاتالیزور های چند منظوره در تصفیه آب هستند. این کاتالیزور ها با تولید رادیکال های آزاد بسیاری از آلاینده ها و مواد مضر را به مواد بی ضرر تبدیل میکنند. البته شایان ذکر است که این کاتالیزور معمولا در حضور هیدروژن پراکسید و یا گاز ازن که یک مولکول ۳ اتمی است فعال می شود.

مزایا استفاده از کاتالیزور های چند منظوره

همانطور که اشاره شد عملکرد کاتالیزور های چند منظوره در تصفیه آب ها  بسیار پر کاربرد هستند. به برخی از این کاربرد ها و مزایا در ادامه اشاره کرده ایم.

افزایش بازدهی دستگاه تصفیه آب

به دلیل استفاده از کاتالیزور های چند منظوره در تصفیه آب ها سرعت انجام واکنش های شیمیایی چندین برابر شده و در نتیجه سرعت تصفیه آب نیز بیشتر خواهد شد. از طرفی کارایی فرایند تصفیه آب به طور چشم گیری افزایش می باید و میتوانید از آب با کیفیت بسیار بالاتری بهره ببرید هیچ گونه مواد مضری ندارد.

 

افزایش بازدهی دستگاه تصفیه آب نیمه صنعتی

 

کاهش هزینه خرید تصفیه آب

در مدل های قدیمی به منظور افزایش بازدهی تصفیه آب از چندین فیلتر مختلف به عنوان مراحل فیلتراسیون آب استفاده می شد. اما با روش استفاده از کاتالیزور های چند منظوره میتوان بدون نیاز به مراحل متعدد تصفیه از آب تصفیه شده ای به مراتب با کیفیت تر برخوردار شد. در نتیجه لازم نیست برای خرید تصفیه آب هایی با تعداد مراحل بالا هزینه مضاعفی پرداخت کنید.

 

معایب استفاده از کاتالیزور های چند منظوره

بدون شک هر ویژگی که مزایا فراوانی داشته باشد دارای معایب گسترده تری نیز هست. اما به هر حال برای افرادی که کیفیت آب تصفیه شده برای آنها از اهمیت بالایی برخوردار است نباید به معایب استفاده از کاتالیزور های چند منظوره در تصفیه آب وجه کنند.

طول عمر مفید کم

کاتالیزور های چند منظوره در طول زمان پایداری و عملکرد خود را از دست داده و دیگر نخواهند توانست مانند روز اول آب تصفیه شده با کیفیتی به شما ارائه دهند. بنابراین نیاز به تعویض دوره ای این کاتالیزور های چند منظوره خواهید داشت.

 

نتیجه گیری

کاتالیزورهای چند منظوره به عنوان یک فناوری نوظهور، پتانسیل بالایی برای بهبود فرایند تصفیه آب نیمه‌صنعتی دارند. این کاتالیزورها با افزایش راندمان و کاهش هزینه‌ها، می‌توانند به حل چالش‌های زیست‌محیطی ناشی از آلودگی آب کمک کنند. با این حال، برای استفاده گسترده از این فناوری، نیاز به انجام مطالعات بیشتر و رفع برخی از موانع موجود است.

0 0 رای ها
امتیاز دهید
اشتراک در
اطلاع از
0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
کاتالیزور های چند منظوره در تصفیه آب
فهرست مطالب
0
افکار شما را دوست داریم، لطفا نظر دهید.x